Ryppyjä, juonteita ja kimmoisuus kateissa? Viimeistään nelikymppisenä moni meistä havahtuu siihen, että eletyt vuodet alkavat näkyä ihossa. Mutta tiesitkö, että vanhenemisen merkit johtuvat myös estrogeenin hupenemisesta? Onneksi voit jarruttaa ajan merkkejä. Nämä hoitovinkit ja tuotteet saavat ihosi hehkumaan ja näyttämään ikäistään nuoremmalta.

 

 1. Hoida ihoasi sisältä päin 

 

Oletko tullut ajatelleeksi, että estrogeeni on tärkeä hormoni myös ihollesi? Viimeistään siinä vaiheessa, kun ikäsi alkaa nelosella, estrogeenin määrä elimistössä alkaa laskea. Ihossa muodostuu aiempaa vähemmän kollageenia ja elastiinia, jotka auttavat ihoa pysymään kimmoisana ja kiinteänä. Iho veltostuu ja rypistyy.

 

Onneksi voit auttaa ihoasi hoitamalla sitä sisältä päin. Esimerkiksi B-ryhmän vitamiinit vaikuttavat monin tavoin ihon kuntoon. Lisäksi kauneusvitamiiniksikin kutsuttu biotiini on tärkeä ravintoaine, kun haluat pitää ihon, hiukset ja limakalvot terveinä.

 

Femarelle kaunistaa ihoasi 

 • Kun estrogeenitasosi laskevat ja ihosi tuntuu menettäneen kimmoisuuttaan, tarjolla on pehmeitä ja hormonittomia vaihtoehtoja.
 • Saat tärkeät kauneusvitamiinisi kätevästi Femarelle-ravintolisästä. Sen merkittävin vaikuttava ainesosa on patentoitu DT56a, ja tuotteet on kehitetty ja tutkittu yhteistyössä maailman johtavien naisten terveyden asiantuntijoiden kanssa.
 • Femarelle on suunnattu kaikille yli nelikymppisille naisille, jotka haluavat pitää huolta paitsi ihostaan, myös kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan.
 • Femarellen tuella voit säästyä samalla myös muilta estrogeenin laskusta johtuvilta vaivoilta, kuten mielialan vaihteluilta ja unihäiriöiltä.

 

Femarelle auttaa pitämään ihosi kauniina ja terveenä. Lue lisää tutkitusti tehokkaista Femarelle-tuotteista tästä.

 

 1. Kosteuta ihoa

 

Estrogeenin vähetessä ja vaihdevuosien lähestyessä myös talirauhasten toiminta heikkenee, mikä saa ihon kuivumaan, hilseilemään ja kutisemaan.

 

Tehokkaimmatkaan anti-age-tuotteet eivät tehoa, jos ihosi on niin rutikuiva, että aktiiviaineet eivät pääse imeytymään. Kosteuta siis ihoasi kunnolla. Lisää kauneusrutiiniisi kosteuttava seerumi ja muista myös kasvovesi ja kuorinta.

 

 1. Suojaa iho auringolta

 

Aurinko rypistää ja vanhentaa ihoa, joten tee ihollesi palvelus ja suojaa se aurinkovoiteella UV-säteiltä.

 

Valitse kasvoillesi aurinkotuote, jonka suojakerroin on 50 tai 50+. Korkea suojakerroin on tarpeen, sillä vaihdevuodet herkistävät ihoasi ja saatat palaa auringossa herkemmin kuin ennen. Levitä voidetta säästelemättä ja lisää sitä usein – myös pilvisinä päivinä.

 

Älä murehdi voiteen tönkköyttä: aurinkotuotteet ovat kehittyneet valtavasti ja levittyvät hyvin. Jos haluat päästä helpolla, valitse sävytetty aurinkosuojavoide, niin et tarvitse meikkivoidetta päälle.

 

 1. Valitse hyvät tehoaineet

 

Varmista, että ihonhoitotuotteesi sisältävät tehoaineita, jotka taistelevat ihon ikääntymistä vastaan:

 

B-ryhmän vitamiinit vaikuttavat monin tavoin ihon kuntoon.

A-vitamiini buustaa kollageenin muodostumista ihossa ja siksi kiinteyttää ja silottaa ihoa.

C-vitamiini kirkastaa ihoa ja tukee kollageenin tuotantoa, eli se auttaa ihoasi pysymään kimmoisana. Se voi myös vaalentaa pigmenttiläiskiä.

Hyaluronihappo on ihon superkosteuttaja, joka myös silottaa juonteita.

 

Haluatko kauniin ja nuorekkaan ihon? Femarelle-tuotteet tekevät hyvää ihollesi – lue lisää tästä.

 

 1. Pikakaunistusta tärkeisiin tilanteisiin

 

Tärkeä iltameno ja haluat näyttää tyrmäävältä? Turvaudu pikakaunistajiin, kuten kangaskasvonaamioihin.

 

Levitä kasvoillesi ennen juhlameikkiä kertakäyttöinen, seerumilla kyllästetty kangaskasvonaamio. Se tehokosteuttaa vartissa ja saa ihosi näyttämään kirkkaammalta, eloisammalta ja nuorekkaammalta.

 

 1. Päivitä meikkisi

 

Kun ikää tulee lisää, teinivuosien meikkirutiini ei enää toimi: paksu meikkivoide pakkautuu juonteisiin ja 80-luvun helmiäisluomivärit vanhentavat.

 

Kevennä meikkipohjaa ja vaihda meikkisävysi raikkaampiin. Poskipuna on ystäväsi – se tuo hehkua kasvoille. Käy kauneusalan ammattilaisella päivittämässä ehostuksesi ja meikkipussisi tähän päivään, niin saat juuri sinulle sopivat ja nuorentavat kauneusvinkit.

 

 1. Liiku säännöllisesti

 

Tanssi, hiihdä, nostele puntteja ja ulkoile koiran kanssa! Kaikki liikunta on plussaa. Paitsi että liikunta auttaa vaihdevuosien oireisiin, se myös pitää aineenvaihdunnan virkeänä, laittaa veren kiertämään ja saa ihon hehkumaan kauniisti.

 

Lähteenä Lääkärikirja Duodecim.

Apteekin tuotteiden puolesta asiantuntijana proviisori Anu Västi.

 

Femarelle auttaa pitämään ihosi ja hiuksesi terveinä ja kauniina. Lue lisää Femarellesta tästä.