Vaihdevuosia ei kannata jättää hoitamatta, hormonittomiakin vaihtoehtoja on olemassa

 

Professori, naistentautien erikoislääkäri Andrea Genazzani Italiasta on huolestunut vaihdevuosien hoidon laiminlyönnistä. Seuraukset voivat olla katalat terveydelle. Siksi hän haastaa lääkärit tutkimaan hormonikorvaushoitojen lisäksi myös muita vaihtoehtoja.

 

”Meidän on rohkaistava naisia ​​etsimään apua jo varhaisessa vaiheessa, kun vaihdevuosioireet alkavat. On tarjottava vaihtoehtoja tavanomaiselle hoidolle. Monet naiset suhtautuvat epäilevästi hormonihoitoon ja pidättäytyvät siksi kokonaan vaihdevuosioireiden hoidosta”, sanoo professori ja Euroopan gynekologiyhdistyksen puheenjohtaja Andrea Genazzani.

 

Katso koko professori Genazzanin esitys: https://www.youtube.com/watch?v=phIYj1I81mA

 

Keho muuttuu, kun hormonitasapaino vaihtelee

 

Ikääntymisprosessi vaihtelee miehillä ja naisilla. Naisten kehossa tapahtuu  professori Genazzanin mukaan enemmän muutoksia. Naiset elävät pidempään, mutta vanhuuteen liittyviä muutoksia ja vaivoja on enemmän.

 

Genazzani mainitsee esimerkiksi vaginaoireet, luuston heikkenemisen, mielialamuutokset, kuumat aallot ja sydänoireet sekä nivelten kipeytymisen.

 

Luuston tiheys on vain yksi vaihdevuosiin liittyvistä monista asioista. Iho muuttuu, uni häiriintyy, mieliala vaihtelee, kuumat aallot alkavat, paino saattaa nousta ja limakalvot kuivuvat kaikilla. Apua on siis syytä hakea.

 

Estrogeenireseptoreiden hallittua aktivointia

 

SERM on lyhenne sanoista Selective Estrogen Receptor Modulator eli selektiivinen estrogeenireseptorin muuntelija. Estrogeenireseptoreja on ympäri kehoa – sijainnista ja vaikutuskohteesta riippuen reseptorien aktivointi voi vaikuttaa vaikkapa lämmönsäätelyyn tai mielialaan. Näin ollen SERM-valmisteen avulla voidaan aktivoida tiettyjä haluttuja estrogeenireseptoreja.

 

Aktivoinnilla voidaan vaikuttaa vaihdevuosioireisiin, mutta samalla huolehditaan siitä, etteivät esimerkiksi kohdun ja rintojen estrogeenireseptorit aktivoidu.

Femarelle®  stimuloi myös luuston soluja samaan tapaan kuin estrogeeni.

 

Femarelle ei sisällä estrogeenia eikä lisää sen muodostusta elimistössä. Tuotekohtaisissa tieteellisissä tutkimuksissa on todettu myös, että Femarelle ei aiheuta muutoksia veren hyytymistekijöihin eikä rintojen ja kohdun kudoksiin.

 

”Emme halua kohdistaa aktivointia kaikkiin estrogeenireseptoreihin, koska tämä lisäisi riskejä. Tarvitsemme siksi tuotetta, jolla on selektiiviset ominaisuudet, ja joka pystyy kohdistamaan aktivoinnin vain haluttuihin kudoksiin”, Professori Genazzani sanoo.

 

Mikä Femarelle®?

 

Femarelle on ravintolisäksi luokiteltu, hormoniton, vaihdevuosi-ikäisten naisten soijauutevalmiste. Pääainesosa on patentoitu DT56a (uutettu käsitellystä ja fermentoidusta soijasta). DT56a:ta on tutkittu paljon jo vuosien ajan.

 

Femarelle-sarjan tuotteet on kehitetty ja tutkittu tiiviissä yhteistyössä maailman johtavien naisten terveyden asiantuntijoiden kanssa.

 

DT56A:sta on julkistu 20 tutkimusta johtavissa tieteellisissä julkaisuissa. Noin 3000 naista osallistui yhdeksässä maassa tehtyyn post marketing -tutkimukseen, joka tehtiin Femarellen markkinoille tulon aikoihin. Femarelle valmistetaan tarkkoja lääketieteellisiä säädöksiä noudattaen.

  • Femarelle tarjoaa tieteellisesti tutkittua ensimmäisen vaiheen hoitoa eri ikäisille naisille.
  • Femarelle vaikuttaa kohdistamalla aktivointia hallitusti estrogeenireseptoreihin.
  • Femarelle tarjoaa hoitovaihtoehdon, joka avaa naisille oven uuteen hormonittomaan hoitotapaan.
  • Femarelle vaikuttaa myös luuston tiheyttä tukevasti

 

Lisätiedot:

Marie Wikman

Business Director

Avia Pharma Ab

Puh. +46 (0)708 16 88 16

Marie.vikman@aviapharma.se

 

 

Lähteet:

 

Sánchez-Borrego R, Mendoza N, Llaneza P. A prospective study of DT56a (Femarelle®) for the treatment of menopause symptoms; Climacteric. 2015;18(6):813-6

 

Chen FP, Chang CJ, Chao AS, Huang HY, Huang JP, Wu MH, Tsai CC, Kung FT, Chang CW, Tsai YC. Efficacy of Femarelle for the treatment of climacteric syndrome in postmenopausal women: An open label trial. Taiwan J Obstet Gynecol. 2016;55(3):336-40.

 

Genazzani A., Nachtigall L., Panay N. & Yoles I. Symposium: 2 Continents, 3 cultures, 4 countries, 2,000 women and Femarelle®; 13th World Congress on Menopause. Rome, Italy June 2011