Koronan (COVID-19) aiheuttama karanteeni koskettaa jo miljoonia ihmisiä. Tämä ei vaikuta vain päivittäiseen elämäämme, vaan muuttaa täysin arkirutiinimme ja voi vaikuttaa syvästi mielialaan. Femarelle® -annos on osa päivittäistä rutiiniasi, ja lisäksi keräsimme vinkkejä, joiden avulla voit paremmin:

  • Muista kosteus – Vaihdevuosissa naiset kokevat usein kuivuutta. Tämä johtuu todennäköisesti estrogeenitasojen laskusta. Juo 8–12 lasillista vettä päivässä (1,5 litraa). Vältä makeutettuja juomia, suosi aina vettä. Juomavesi voi myös vähentää hormonaalisten muutosten aiheuttamaa turvotusta. Lisäksi vesi voi auttaa estämään painonnousua, koska se saa sinut tuntemaan olosi kylläiseksi ja lisää myös aineenvaihduntaa. Riittävä määrä vettä pitää sinut myös pirteämpänä. Koska nesteytys on avain niin mielen kuin kehon terveyden ylläpitämiseen, pidä huoli veden juomisesta myös stressaavissa tilanteissa.
  • Vältä kofeiinipitoisia juomia – tämä liittyy yllä olevaan asiaan. Kofeiinin ongelmana on, että se lisää virtsaamisen tarvetta ja voi myös laukaista kuumia aaltoja, yöhikoilua ja mielialan vaihtelua, varsinkin jos juot kahvia illalla.
  • Vähennä jalostettujen elintarvikkeiden määrää – Se voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Muuttuneessa tilanteessa ei ehkä ole aikaa tai mahdollisuutta kokkailla samaan tapaan kuin ennen. Jos et pääse itse kauppaan, valikoimasi pienenee, mutta koeta valita terveellisempiä vaihtoehtoja ja etsi verkosta yksinkertaisia ja terveellisiä ruokaohjeita. Jalostettujen elintarvikkeiden ja puhdistettujen hiilihydraattien suuri kulutus lisää mielialanvaihteluita ja vaikuttaa luuston terveyteen.
  • Syö paljon hedelmiä ja vihanneksia, jos niitä suinkin on saatavilla. Saat niistä paljon vastustuskykyäsi ja koko hyvinvointiasi lisääviä aineita. Kokeile rohkeasti uusia makuja. Saatat tehdä piristäviä löytöjä! Runsas hedelmien ja vihannesten nauttiminen voi auttaa luuston kunnon ylläpitämisessä ja estää painonnousua. Tämä on erityisen tärkeää, jos tavanomainen liikuntasi vähenee karanteenissa.
  • Liikunta – Jos olet tottunut harrastamaan urheilua, älä lopeta sitä, vaan keksi uutta. Nyt on loistava tilaisuus olla luova ja oppia jopa uusia lajeja, joita et ole ennen kokeillut. Jos et ole ennen urheillut, nyt siihen on loistava mahdollisuus muun tekemisen jäädessä pakosta vähemmälle. Säännöllinen liikunta voi auttaa vähentämään vaihdevuosioireita, kuten unihäiriöitä, ahdistusta, mielialan vaihteluita ja väsymystä. Se voi myös auttaa sinua välttämään painonnousua.
  • Karanteeni vaikuttaa vahvasti päivittäiseen elämääsi, mutta älä anna sen lannistaa sinua! Nämä vinkit on kerätty naisten kanssa vaihdevuosia ajatellen.
  • Viimeinen vinkkimme on varmistaa, että sinulla on käytössäsi Femarelle® -tuotetta. Kuten kaikki vinkit kertovat, on tärkeää pitää päivittäisistä rutiineista kiinni. Ota Femarelle aamuin illoin, se auttaa sinua säilyttämään arjen tasapainon.