Korona ja vaihdevuodet

 

Koronaviruksen leviäminen ympäri maailmaa saattaa ahdistaa ihmisiä, mikä ei ole mitenkään yllättävää. Kuinka koronavirus liittyy vaihdevuosiin?

Ei suoranaisesti mitenkään, mutta  vaihdevuosien aikana hormonitasot alkavat laskea aiheuttaen monia oireita, joista yksi voi olla ahdistus. Kun olet stressaantunut, sairastumisen riski kasvaa. Annamme tässä muutamia vinkkejä, miten voisit välttää liikaa stressiä ja ahdistusta.

 

 

  1. Pidä tauko uutisista – Uutiset voivat alkaa tuntua ahdistavilta, jätä niiden katselu vähäksi aikaa. Älä huoli, voit kyllä lukea uutiset myöhemminkin.

 

  1. Terveellinen ruokavalio – Se auttaa sinua vaihdevuosien oireissa, mutta tukee myös immuunijärjestelmääsi. Terveellinen ruoka kuuluu arkeen ja auttaa sinua suojautumaan. Hyvän ruoan avulla olet vahvempi ja pysyt terveempänä.

 

  1. Tee suunnitelma – Stressi ei ole vain huono asia, sillä se on mekanismi, joka auttaa sinua pysymään valppaana. Kun ryhdyt toimiin ja suunnittelet asioita, vähennät omaa stressiäsi.  Voit laatia itsellesi luettelon asioista, joita sinun on huomioitava jos sairastuisit tai joutuisit karanteeniin. Valmistele asiat kuntoon ja kirjoita esimerkiksi käyttämistäsi lääkkeistä lista, jota kysytään, jos joudut sairaalaan. Valmistautuminen antaa sinulle mielenrauhan.

 

  1. Liikunta on tärkeää – Jos voit mennä ulos, mene kävelylle, juokse, patikoi, laita itsesi liikkumaan! Jos sinua pyydetään pysymään sisätiloissa, harrasta urheilua, jota voit tehdä kotona. Voit esimerkiksi joogata, kokeilla tai-chi:tä, pilatesta tai venyttelyä – löydät monia oppaita ja live-tunteja verkosta. Liikunnasta tulee hyvä olo!

 

  1. Nimeä asia joka stressaa ja huolestuttaa – Pahin asia, jonka voit sanoa ahdistuneelle, on käskeä olemaan stressaamatta. Olipa kyse sitten koronaviruksesta, vaihdevuosista tai vain elämästä – on hyvä tunnistaa syy ahdistukseen. Puhu siitä, jaa huolet rakkaasi kanssa. Voit keskustella vaikkapa verkon kautta ystävän tai muun tukihenkilön kanssa. Monet yhdistykset tarjoavat verkossa erilaisia palveluita, jotka auttavat sinua käsittelemään ja hallitsemaan ahdistustasi.

 

  1. Kirjoita tärkeät asiat ylös – Mielemme on monimutkainen, mutta kirjoittaessasi ajatuksiasi ylös, saat konkretisoitua pelkojasi ja ahdistuneita tunteitasi, jolloin niitä on helpompi käsitellä.

 

  1. Tasapainota itseäsi – Ahdistus voi olla hormonitoiminnan aiheuttamaa. Vaihdevuodet aiheuttavat ahdistusta, koska kehosi on hormonaalisesti epätasapainossa. Auta kehoasi tasapainoon. Femarelle® Rejuvenate auttaa tasapainottamaan hormonitoimintaa ja tasoittaa näin myös tunteiden vuoristorataa.